Honger naar meer: Lotte Kopecky verkent laatste 100 kilometer van Parijs-Roubaix

Lotte Kopecky (26) verkende gisteren de Hel, drie dagen nadat ze in Oudenaarde met haar zege in de Ronde van Vlaanderen in de hoogst hemel was beland.

Samen met de vijf collega’s van Team SD Worx en ploegleider Lars Boom als gids op de fiets – ook winnaar van de kasseienrit in de Tour de France die Nibali won – reed ze de laatste honderd kilometer van Parijs-Roubaix, inclusief een rondje op de legendarische piste. De kasseien lagen er droog bij, er blies een stevige rugwind.

Voor onze nationaal kampioene is Parijs-Roubaix op zaterdag 16 april het laatste doel van een voorjaar dat met de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen al twee krakers van overwinningen opleverde. In de Amstel Gold Race van zondag komt ze, zoals aangekondigd, niet aan de start. Vorig jaar, bij haar allereerste deelname (toen nog voor Liv Racing) in de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen ooit, werd Kopecky vijftiende, na een dag vol ellende die begon met een lekke band, waardoor ze verder moest op een grotere fiets en uiteindelijk ook nog viel, maar zonder erg. “In deze koers moet je ook een portie geluk hebben. Zolang er maar iemand wint van SD Worx”, besloot dé profrenster van het voorjaar.(hc)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten