Voetbal 2de provinciale  

Chris Janssens: “Bij winst zetten we grote stap richting de titel”

Chris Janssens.© GDR

FC Destelbergen kwam vorig weekend niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij het bescheiden VK Adegem.

De blauwhemden behielden hun voorsprong van vijf punten op Maldegem maar zagen Kleit tot op drie punten naderen. Zondag krijgt de leider het bezoek van Merendree, dat op twee punten van de top vijf staat.

“Er zijn voor een goede wedstrijd twee ploegen nodig die willen voetballen”, zegt Chris Janssens, die ook volgend seizoen coach van Destelbergen blijft. “Adegem zette op een klein veld een laag blok neer en probeerde met alle mogelijke middelen achterin de nul op het bord te houden. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar dit is niet onze stijl van voetballen. Ik kon mijn spelers niets verwijten. We dwongen veel balbezit af en waren doorlopend de beste ploeg. We misten een dosis efficiëntie en het nodige geluk om de muur van Adegem te slopen. We dienden nog uit te kijken voor een tegentreffer, want een nederlaag zou een zeer zure smaak hebben nagelaten.”

“We hoeven niet naar de resultaten van andere teams te kijken, maar moeten ons op onze eigen prestaties blijven focussen. We hoeven niet nerveus te worden. We kunnen niet meer doen dan te proberen iedere week ons beste niveau te halen. Het is geen geheim dat we tegen opponenten met veel voetballend vermogen beter uit de verf komen. Merendree zal met positieve intenties aan de aftrap komen, waardoor het een aangename partij kan worden. Bij winst zetten we een grote stap richting de titel.” (jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten