Emma Plasschaert valt terug naar 13e plaats na derde zeildag Princess Sofia Trophy

 ©  Sander van der Borch

Emma Plasschaert kende woensdag op de 51e Princess Sofia Trophy op de wereldbekermanche van de olympische reeksen in het zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca een ongelukkige dag.

Bron: BELGA

De wereldkampioene en nummer een van de wereld in de ILCA 6-categorie (Laser Radial) eindigde slechts als 25e en werd gediskwalificeerd (46e) in de regatta’s van de dag. De Oostendse zakt zo weg van de achtste naar de dertiende plaats in de rangschikking en telt 44 punten na zes regatta’s.

De Canadese Sarah Douglas blijft op kop van het klassement met een bonus van zeven punten op de Griekse Vasileia Karachaliou (21) en een voorsprong van acht punten op de Deense Anna Munch (22). Eline Verstraelen is pas op de 62e plaats terug te vinden.

In de 49erFX behielden Isaura Maenhout en Anouk Geurts hun vierde plaats. Ze wonnen nog een regatta (de vijfde, na de eerste van dinsdag) en eindigden elfde in de vierde. Ze hebben 17 punten en staan op vijf punten van de derde plaats van de Duitse vrouwen Sophie Steinlein en Maris Thusgaard Olsen.

William De Smet is dan weer de eerste Belg in ILCA 7 (Laser). Na een 16e en 24e plaats woensdag is hij 21e in het algemene klassement met 54 punten. Wannes Van Laer bleef 28e met 63 eenheden na een 22e en 40e plaats. Thomas Broucke verloor nog meer terrein in de iQFOIL, met een 23e algemene stek tot gevolg.

Het duo Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers klom daarentegen tien plaatsen en bezet de 27e plaats na een 19e en derde plaats in de races van de dag in de 49er. Arthur De Jonghe en Jan Heuninck gingen niet van start dinsdag. Woensdag lieten ze een 16e en 25e plaats optekenen, goed voor de 71e positie in de algemene rangschikking.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten