PODCAST. Onze Sterren - Amstel Gold Race: “Alpecin-Fenix liet niet graag onder de motorkap van Mathieu van der Poel kijken, tot deze week”

 

Amstel Gold Race is onbekend en onbemind bij heel wat Belgische wielerfans. Ten onrechte: Philippe Gilbert heeft er menig kunststukje opgevoerd en van de winst van Mathieu van der Poel in 2019 krijgen we nog kippenvel. Vorig jaar tekende de Nederlandse klassieker voor dé fotofinish van de wielergeschiedenis, waarrond volgens wielerredacteur Jan-Pieter De Vlieger altijd een waas zal blijven hangen. Doordat Parijs-Roubaix en de Amstel van plaats wisselen, wordt het een vreemde editie. Mathieu van der Poel is de absolute topfavoriet, maar evengoed wint zondag een volslagen onverwachte naam. Voor wie zich wil opwarmen voor alweer een unieke Amstel Gold Race, serveren wij onze podcast “De Sterren van de Amstel”.

Michael Van Damme

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met de ‘Koers is van Ons: Voorjaar 2022’ verplaatsen host Michaël Van Damme en onze wielerjournalisten hun blik weer naar de weg. Voor elke topkoers blikken zij vooruit in “Onze Sterren”, na elke topkoers blikken ze terug “Vanuit de Perszaal”. En dat laatste mag u letterlijk nemen.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten