Voetbal 1ste Provinciale Mariakerke - Sleidinge

Trainer Cedric Vlaeminck over de vele afwezigen: “Spoeling wordt heel dun”

Cedric Vlaeminck: “Blijf strijdlustig.”© NDM

Vorige week leed het team van Cedric Vlaeminck een pijnlijke thuisnederlaag in de Gentse derby tegen KVE Drongen.

Hierdoor tuimelde Mariakerke voor het eerst sinds oktober uit de top vijf. Toch klinkt Cedric Vlaeminck allesbehalve aangeslagen.

“Het was natuurlijk een pijnlijke nederlaag. Drongen was heel efficiënt, maar na rust kwamen we beter in de match en maakten we ook terecht gelijk. Jammer dat we uiteindelijk nog een derde doelpunt slikten. Dat is heel zuur omdat we in moeilijke omstandigheden toch een knappe prestatie leverden.”

Met nog drie duels op het programma wil de Gentse coach maar wat graag een passend einde breien aan een mooi seizoen. “In deze situatie, met een waslijst aan blessures , blijven we telkens weer vol voor de zege gaan. Dat hebben we vorig weekend ook getoond. Die mentale weerbaarheid is nog altijd intact.”

“Het is ook mijn taak als coach om de spelers op te peppen. We missen in deze periode misschien ook wat geluk, maar tegen Sleidinge gaan we opnieuw vol aan de bak. Ze zijn al veroordeeld, maar ze laten hun kopje niet hangen. Wij van onze kant hebben nog altijd voldoende kwaliteiten om de drie punten te pakken.”

Ondanks alle problemen blijft Vlaeminck strijdlustig. “Door de afwezigheid van enkele jongens en het feit dat andere spelers ook niet topfit aan de aftrap komen, hebben we het moeilijker. Zo vrezen we dat het voor Debo einde seizoen is, waardoor de spoeling wel heel dun wordt. Het lijstje met afwezigen is heel lang. Met die jongens zou je al een fraai elftal kunnen opstellen.”

“We beseffen ook dat onze kern relatief krap is, toch geven we niet op. We willen absoluut het seizoen afsluiten in de top vijf”, zo geeft coach Cedric Vlaeminck nog graag even mee. (ssg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten