Voetbal  2de provinciale  SK Beveren - KSV E. Bazel

Kristof Smet ziet oude bekenden terug

Kristof Smet. © EWT

Nadat SK Beveren twee weken geleden zijn leidersplaats kwijtspeelde aan KV Sint-Gillis, mogen de discipelen van Kristof Smet zaterdag Bazel opnieuw als leider ontvangen.

De trainer van Beveren wil de leidersplaats met succes tegen ex-club Bazel verdedigen. “Ik ben het seizoen in Bazel begonnen. Ik had de spelers meteen op mijn hand en we grepen de eerste periodetitel. Nu liggen de kaarten anders, ik sta tegen mijn oude ploeg.” 

“Natuurlijk is het een voordeel dat ik Bazel door en door ken. Ik weet dat we hen niet mogen onderschatten. We moeten echter wel uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We hebben het thuisvoordeel – een groot en mooi veld en veel supporters - en dat scheelt toch een slok op de borrel.”

Bazel hoopt op beloning

Met 2 op 21 is de honger naar een overwinning groot bij Bazel. Het wordt uitkijken of ze zaterdag tegen leider Beveren punten kunnen sprokkelen.

“We trekken naar Beveren met gezonde ambitie”, aldus Bazelcoach Robby Kerremans. “We zullen proberen om goed voetbal te brengen, net zoals de voorbije twee wedstrijden. Ondanks ons verlies waren we telkens de beter voetballende ploeg en hadden we voldoende mogelijkheden om de match naar onze hand te zetten. Dat Kristof Smet bij Beveren nu coach is, is geen extra factor. We spelen goed voetbal en tonen de juiste mentaliteit, hopelijk worden we daar voor beloond. Er wordt goed getraind en de spelers tonen dit tijdens de wedstrijd, daarin ben ik een tevreden coach.” (divb/rdk)

Aangeboden door onze partners