Superbelegger Warren Buffett koopt belang van 4,2 miljard dollar in HP

Warren Buffett ©  BELGAIMAGE

Superbelegger Warren Buffett heeft, met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway, ongeveer 121 miljoen aandelen van printer- en laptopproducent HP Inc. gekocht. Dat blijkt uit ingediende documenten. Met de investering was een totaalbedrag van 4,2 miljard dollar gemoeid. Buffet heeft nu elf procent van het bedrijf in handen. Het aandeel van HP Inc. ging tien procent hoger in de nabeurshandel.

jvhBron: BELGA

Vorige maand nam Berkshire Hathaway nog een groot belang in de olieproducent Occidental Petroleum. Eerder werd Buffett verweten op een grote pot met geld te blijven zitten. Hij gaf toen aan dat bedrijven of aandelen te duur zijn geworden. Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway gebruikte de dollars voor de inkoop van eigen aandelen.

Berkshire Hathaway is van oudsher ook voorzichtig met investeringen in technologie. Daar kwam pas de laatste jaren verandering in. Buffett bouwde onder andere een belang in Apple op, dat eind 2021 op meer dan 161 miljard dollar werd gewaardeerd. De aandelen van HP Inc. staan als gevolg van de investering door Buffett voor een koerssprong op Wall Street donderdag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten