Wat een koersdrama: vluchter wordt op één meter van de finish gegrepen door sprintend peloton, Mads Pedersen wint opnieuw

 

Mads Pedersen heeft zijn tweede overwinning geboekt in de Omloop van de Sarthe. De Deense ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo zorgde daarbij wel voor een klein drama bij Arkéa Samsic. De Franse ploeg zag hun renner Kevin Vauquelin (20) strandden op amper één meter van de finish. Dichter kan je niet komen bij een eerste profzege...

Vincent Van Genechten

De derde etappe was er opnieuw één voor de rappe mannen, al probeerden Georg Steinhauser, Tony Hurel, Andrii Ponomar, Laurent Pichon en Emiel Vermeulen daar een stokje voor te steken met een vroege vlucht. Groupama-FDJ en Trek-Segafredo hadden het niet onder de markt om de controle te houden in het peloton, het felle regenweer hielp ook niet echt en op 10 kilometer reden de zes vluchters nog altijd voorop.

Steinhauser besliste daarop te versnellen en liet zijn metgezellen achter. Pas in de slotkilometer werd hij gegrepen waarna Vauquelin het probeerde met een late uitval. De Fransman leek het te gaan halen, maar net voor de streep werd hij voorbijgesneld door Pedersen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pedersen blijft zo leider in de Franse rittenkoers, die morgen eindigt met een heuvelachtige etappe in en rond La Chapelle-Saint-Aubin. De ploegmakker van Jasper Stuyven en Edward Theuns won de eerste rit en werd gisteren nipt tweede achter Olav Kooij.

Een man in vorm dus en daardoor een gevaarlijke klant voor Parijs-Roubaix, het doel van Pedersen dit voorjaar. De Deen werd dit seizoen onder anderen 6de in Milaan-Sanremo, 7de in Gent-Wevelgem en 8ste in de Ronde van Vlaanderen.

“Ik hoop dat ik deze vorm kan aanhouden tot en met Parijs-Roubaix”, reageerde Pedersen. “Het was spannend tot op de finish”, vertelde Pedersen in het flashinterview nadat hij de koploper pas net voor de streep bijgebeend had. “Ik zette de sprint vroeg aan en het pakte gelukkig goed uit voor mij. Dit is geweldig, alweer een ritzege na gisteren een tweede plek en dinsdag ook al de winst. Dit is een goede week en ik ben heel blij met mijn vorm. Ik hoop dat ik die kan aanhouden tot Parijs-Roubaix en daar ook kan verzilveren.”

Uitslag:

1. Mads Pedersen

2. Kevin Vauquelin

3. Mark Cavendish

4. Paul Penhoët

5. Hugo Hofstetter

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten