Hannelore Bedert twee jaar na overlijden van haar man weer op het podium, aan de zijde van Bart Peeters

Na twee jaar heeft Hannelore Bedert haar live comeback gemaakt aan de zijde van Bart Peeters in de Lotto Arena. 

Na twee jaar heeft Hannelore Bedert haar live comeback gemaakt aan de zijde van Bart Peeters in de Lotto Arena. ©  DBA

Bijna twee jaar geleden nam ze, na het onverwachte overlijden van haar man, afstand van het podium. Zangeres Hannelore Bedert (38) was de afgelopen tijd vooral schrijfster en columniste, maar maakte deze week haar live comeback aan de zijde van Bart Peeters in de Lotto Arena.

Wout Desmytere

“Aanschouw een gelukkige vrouw”, klinkt het in een bericht op Instagram. “Gelukkig en opgelucht, want gisteren stapte ik opnieuw het podium op, aan de zijde van Bart Peeters en zijn Ideale Mannen. Een kleine stap voor anderen, een gi-gan-ti-sche stap voor madam hier.”

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In februari 2019 verloor Bedert onverwacht haar man Stijn Sterckx aan hartfalen. Enkele maanden later maakte de zangeres via Facebook bekend dat ze een tijdje niet op het podium te zien zou zijn. “De vele avonden weg van de kinderen, de onrust in mijn hoofd, het niet meer weten of ik überhaupt nog een noot door mijn strot zal krijgen, het denken aan ‘anderen een mooie avond’ bezorgen terwijl mijn kindjes hun mama moeten missen… Dat krijg ik niet geplaatst in mijn hoofd”, schreef ze toen.

Ze wist toen niet hoelang haar pauze zou duren. Ze zou wel nog muziek schrijven, maar dan zonder druk en zonder podiumstress. Wat ze ook deed, want in het najaar van 2020 bracht ze nog het nummer Kom naar huis uit. Optreden was toen nog niet aan de orde, maar dinsdag vergezelde ze Peeters op het podium om Zonder woorden te brengen, een nummer dat ze samen al eens vastlegden op plaat.

“Dat de emoties door mijn lijf raasden, is een understatement. Maar het voelde ook een beetje als thuiskomen. En dat deed ongelofelijk deugd. Gehuild én gedanst heb ik, net als het uitzinnige en warme publiek. Wat een feest, wat een magische avond.” En het wordt niet de laatste. “Ik ben helemaal klaar voor nog enkele concerten daar in de Lotto Arena”, sluit ze haar bericht af.

Aangeboden door onze partners

Lees ook