Voetbal 3de afdeling VV B FC Diest - Beringen

Said Thijskens (Diest) twijfelt niet: “Goed voetballen en winnen”

Said Thijskens heeft het naar zijn zin bij Diest.© Guy Meurs

Said Thijskens miste door een blessure de heenwedstrijd tegen Beringen. Maar voor de return van zaterdag in Diest is hij helemaal klaar. “Beringen kloppen en mikken naar de tweede plaats, dat is nu waar het allemaal om draait”, zegt Thijskens.

Georges Boets

De tijden van de heroïsche derby’s met Beringen in eerste en tweede klasse liggen aan de Warande al zeer ver achter de rug. Maar de banden met de Limburgse buur zijn er nog altijd. Het Beringse trainersduo Kurt Van De Paar en assistent Herwig Van Sweevelt heeft een Diests verleden. De eerste als speler en Herwig, een rasechte Diestenaar, als trainer.

Dat ze het in de return lastig gaan hebben, beseffen ze maar al te best na de 0-3 die zwart-wit ze aan de mijn aan het been lapte. En toen was er bij Diest Said Thijskens nog niet bij. De vinnige en technisch sterke middenvelder stond toen geblesseerd aan de kant. Said Thijskens is rotsvast overtuigd ze weer een nederlaag aan te smeren.

“Beringen bleek een stevige ploeg”, zegt de 25-jarige knaap uit Termien-Genk. “Maar wij waren toen beter. Wij zijn een hecht geheel als we voor mekaar vechten. Elke match die nog komt, is voor ons een belangrijke match. Wij willen die alle vier winnen. Dat kan ons nog op de tweede plaats brengen en dat is de bedoeling. Na onze geweldige start hebben we een moeilijke tijd doorgemaakt. Maar die ligt achter de rug. We praten voluit als er problemen zijn. Ook onze trainer praat veel met ons. Hij zegt altijd ronduit zijn mening. En we voetballen nu met veel meer vertrouwen. Dat komt ons spel ten goede. Ook tegen Beringen willen we goed voetballen en winnen.”

Said Thijskens liet zich aan de Warande dadelijk kennen als een getalenteerde speler. “Ik voelde me dadelijk erg goed opgevangen. Maar na negen matchen viel ik uit door een blessure aan de hamstrings en daardoor was ik er ook in Beringen niet bij. Ik miste twee matchen, maar hervatte allicht te vroeg want ik herviel en lag er weer een paar weken uit. En nadien moet ik nog een keer passen door griep. Drie keer in een seizoen, dat was me nog nooit overkomen.”

Maar nu voelt Said Thijskens zich kiplekker. Als man van ideeën in het middenveld of een paar keer voor de verdediging uit in plaats van de geblesseerde Jordie Briels. “Ik voetbal erg graag in deze ploeg. Als iedereen blijft, dan doe ik dat beslist ook. Over vertrekken hoor je hier niemand spreken. Iedereen is voluit gefocust op het kampioenschap. Beringen kloppen en mikken naar de tweede plaats, dat is nu waar het allemaal om draait.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten