Yorbe Vertessen mag nog eens starten bij PSV en wint, Openda gidst Vitesse voorbij Cambuur

 

 ©  ISOPIX

Op de 29e speeldag van de Eredivisie hebben zowel PSV als Vitesse zondagnamiddag een zege mogen bijschrijven. PSV won met 2-0 van RKC, Vitesse met 1-0 van Cambuur. Cyril Ngonge ging met Groningen ten onder bij Heerenveen.

Jeroen De PauwBron: BELGA

PSV, met Yorbe Vertessen nog een keer in de basis, klom vlak voor de rust op voorsprong tegen RKC dankzij Joey Veerman. Jordan Teze legde de 2-0 eindstand vast. Vertessen werd drie minuten voor de tweede treffer gewisseld.

Bij Vitesse toonde Loïs Openda zich andermaal van goudwaarde. Ook in de GelreDome zat het venijn in de staart van de eerste helft met de openingsgoal van de spits van de jonge Duivels in de 42e minuut. Het zou bij 1-0 blijven. Openda mocht vijf minuten voor tijd gaan rusten.

PSV blijft tweede in de rangschikking van de Nederlandse eerste klasse met 68 punten, op vier punten van koploper Ajax. Vitesse volgt op de zesde plaats met 44 stuks.

Invaller Ngonge bij Groningen

Eerder op de dag deed Groningen, met invaller Cyril Ngonge, een slechte zaak in de strijd om Europees voetbal. Het verloor met 3-1 op het veld van Heerenveen. Sydney van Hooijdonk was de Friese matchwinnaar met twee doelpunten. Anas Tahiri, een jeugdproduct van Lierse, gaf de assist voor van Hooijdonk zijn tweede doelpunt. 

Groningen staat achtste met 36 punten, Heerenveen is elfde met 34 eenheden. De nummers vier tot en met zeven spelen play-offs voor de kwalificaties van de Conference League volgend seizoen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten