Voetbal 1ste nationale

Fries Deschilder (Winkel): “Kippenvel bij winning goal”

Tibo Van De Velde gaat voorbij Aissa Saidane. 

Tibo Van De Velde gaat voorbij Aissa Saidane. © VDB

Winkel Sport gaat maar door op zijn elan. Dit keer legden de jongens van trainer Jeffry Verhoeven - weliswaar niet zonder slag of stoot - nummer twee Olympic Charleroi over de knie: 2-1. Fries Deschilder ontpopte zich in blessuretijd tot matchwinnaar.

Winkel toonde zich in twee gedaanten. Voor de rust waren de rood-zwarten de betere van het technisch bedreven Charleroi, maar in de tweede helft moest de thuisploeg hard pompen om de 1-0-voorsprong te behouden. Zes minuten voor tijd moest doelman Nicaise Kudimbana zich dan toch gewonnen geven. Charleroi wilde meer en ging voluit voor de zege, maar op een schaarse counter bezorgde Fries Deschilder zijn ploeg toch de drie punten.

“Het moet al lang geleden zijn dat ik nog eens het beslissende doelpunt kon scoren”, lachte de middenvelder. “De prijs van topschutter zal ik nooit krijgen, maar dit doelpunt bezorgde me toch wel kippenvel. Toen ik die bal voor de voeten kreeg, drukte ik zonder nadenken af en zag ik tot mijn grote vreugde de bal in doel verdwijnen. Heerlijk.”

“In de tweede helft hebben we wel afgezien”, beaamde Deschilder. “Onze eigen fout. We plooiden te ver achteruit en konden de bal niet meer bijhouden. Maar we bewezen nog maar eens dat we als ploeg gegroeid zijn. We bleven vechten voor elkaar tot het eindsignaal en werden andermaal beloond voor onze uitstekende mentaliteit. Je hebt het laatste van Winkel nog niet gezien.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten