Open VLD verandert van naam

Als onderdeel van haar vernieuwingsoperatie wil Open VLD ook van partijnaam veranderen.

(pl)

Voor zijn verkiezing tot Open VLD-voorzitter had Egbert Lachaert twee jaar geleden voorgesteld om de naam van zijn partij te veranderen, maar sindsdien leek dat plan naar de achtergrond verdwenen. Open VLD-vicepremier Vincent Van Quickenborne maakt nu bekend dat er wel degelijk een nieuwe partijnaam zit aan te komen. “Als sluitstuk van de vernieuwingsoperatie die we hebben ingezet”, zei hij zondag tijdens VTM Nieuws.

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert bevestigt dat dit inderdaad de bedoeling is, al zal dat niet voor onmiddellijk zijn. Eerst komen er nog congressen en interne debatten om het liberale gedachtegoed een nieuw elan te geven. Ook is het de bedoeling om nieuwe gezichten te lanceren.

Met deze operatie wil Lachaert Open VLD een doorstart geven. De partij gaat bij elke verkiezing achteruit en scoort slecht in de peilingen. Kopstuk Alexander De Croo is als premier wel populair, maar zijn partij profiteert daar niet mee van. Een scherpere profilering zou een nieuwe afstraffing bij de volgende verkiezingen moeten vermijden. Wat de precieze naam wordt, wil Lachaert nog niet kwijt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten