Voetbal 3de provinciale C Dosko Beveren kampioen

Voorzitter Philip Carron maakt belofte waar: “De titel is voor voorganger Marc Lievens”

Terwijl voorzitter Philip Carron (rechts) geniet, gaan de spelers en trainer Tim Langeraet (geknield) helemaal uit de bol. © Bart Vandenbroucke

Dosko Beveren speelt volgend seizoen in tweede provinciale. Daarmee gaat de wens van wijlen ex-voorzitter Marc Lievens in vervulling. Zijn opvolger Philip Carron maakte zijn belofte waar.

Koen Verdruye

Philip Carron is een man van emoties en voetbal is zijn passie. Zaterdag voor de partij op Winkel B was hij behoorlijk nerveus, ook al zou hij nog een weekje uitstel van het titelfeest niet heel erg gevonden hebben. Dan had Dosko immers op eigen veld kunnen vieren. Maar de groenhemden wonnen in Ledegem met 1-3 en dus barstte iets voor 20 uur het grote feest los.

“Het is mooi dat we onze 75ste verjaardag kunnen vieren met een titel”, zei Carron. “En iedereen die mij kent, weet dat ik deze titel graag opdraag aan mijn voorganger Marc Lievens. Hij overleed vorig jaar aan een hartstilstand. Dat gebeurde in volle coronatijd, waardoor er slechts 25 personen op zijn uitvaart aanwezig mochten zijn. Zijn vrouw nodigde mij uit en ik heb toen beloofd dat we kampioen zouden worden. Na een moeizame start hebben we dit seizoen gedomineerd, met die zeventien overwinningen op rij als summum.”

Met Bram Lucker heeft de club veel sportieve knowhow in huis. De sportief verantwoordelijke miste zaterdag wel de kampioenenmatch omdat hij al in Rotterdam was, waar hij zondag de marathon liep. “Ik was er graag bij geweest, maar ik heb mij maandenlang voorbereid op deze wedstrijd”, zei Lucker, die zijn transferhuiswerk in Beveren al gedaan. “We zijn ervan overtuigd dat we gewapend zijn voor tweede. Onze tweede doelman wilde het elders proberen en ik herinnerde mij nog Jens Ledoux, met wie ik nog in Poperinge werkte. Julien Daxelait is een verdediger die in eerste provinciale Henegouwen speelt en Matteo Robbe van Roeselare traint al een tijdje met ons mee. Tenslotte is er ook nog Admir Lejthija, die van Rumbeke komt. Deze jongens versterken de selectie in de breedte.”

Tim Langeraet blijft trainer. “We zijn heel tevreden over Tim”, besloot voorzitter Carron. “Hij heeft de groep goed in de hand en kent zijn job. Dat bewijst hij ook door de doelstelling van de club te halen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten