Onoplettende wandelaar veroorzaakt zware valpartij van Bouhanni, helpende fan maakt het alleen maar erger

De tweede etappe in de Ronde van Turkije is maandag opgeschrikt door enkele zware valpartijen. Eén daarvan werd veroorzaakt door een onoplettende wandelaar die rustig in het midden van een baan langs de kust kuierde terwijl het peloton in zijn rug op hem afstormde. De motorrijder die voor de renners uitreed, ondernam geen actie. Een man langs de kant reageerde net te laat en maakte de crash enkel erger toen hij de wandelaar in laatste instantie nog probeerde weg te trekken (bekijk de beelden hieronder).

hc, md

Onder meer de Franse sprinter Nacer Bouhanni en de Spanjaard Manuel Penalver kwamen stevig ten val en gaven op. Ze werden naar het ziekenhuis van Izmir afgevoerd. Bouhanni liep bij het ongeval een breuk in de eerste halswervel. Hij zal binnenkort naar Frankrijk worden gerepatrieerd.

Ook Bouhanni’s ploegmakker Kévin Ledanois kwam ten val en liep flinke schade op aan de linkerknie en heeft pijn aan de borstwervels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten