Kim Clijsters maakt definitief einde aan ‘Kimback’: “Het spookte al een tijd in mijn hoofd”

Kim Clijsters heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze geen officiële tennistoernooien meer zal spelen. “Ik wil iedereen bedanken die me de voorbije twee jaar gesteund heeft”, aldus de 38-jarige Limburgse.

Arno Schepers, Maarten Delvaux

Kim III, de comeback die Kim Clijsters eind 2019 bekendmaakte, lijkt nu dus definitief te stoppen. Sinds begin 2020 speelde Clijsters slechts vijf officiële wedstrijden (die ze ook alle vijf verloor). Nadien moest de pauzeknop al snel worden ingedrukt door de coronapandemie. Een combinatie van het virus en de opeenvolgende blessures maakten van de ‘Kimback’ een grote flop.

Clijsters woont sinds juni 2020 samen met haar man Brian en haar drie kinderen in New Jersey. “Het spookte al een tijd in mijn hoofd om te stoppen”, zegt Clijsters in een eerste reactie. “Ik hou nog steeds van het spelletje. Drie tot vier keer trainen per week was genoeg om het ritme vast te houden, maar duidelijk niet genoeg om nog toernooien te spelen. Als ik een toernooi in Australië zou moeten spelen, was ik drie tot vier weken weg van huis. Dat is op dit moment in mijn familiaal leven niet mogelijk.”

Clijsters haar laatste officiële wedstrijd dateert van 7 oktober, toen ze verloor van Katerina Siniakova in de eerste ronde van Indian Wells. “Mijn passie voor tennis zal nooit weggaan, wat ik ook doe”, vertelt Clijsters. “Ik voel een grote behoefte om iets terug te geven aan tennis, omdat ik er zoveel uit heb gehaald. Dus ja, dat wordt de volgende fase, kijken waar ik heen kan?” Onze landgenote vertelt op de website van de WTA dat ze al verschillende aanbiedingen heeft gehad om als tenniscoach aan de slag te gaan, maar dat ze die tot nu toe geweigerd heeft om zich te concentreren op de ontluikende basketbalcarrière van haar 14-jarige dochter Jada (1 meter 80 groot ondertussen).

Geen spijt

Of ze ergens spijt van heeft? Enige spijt? “Nee”, zegt ze nadrukkelijk. “Geen. Ik heb altijd carrièrebeslissingen genomen gebaseerd op hoe ik me op dat moment voelde - niet gebaseerd wat goed was voor mijn carrière op de lange termijn. Ik ben blij hoe alles is verlopen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten