Tropische storm eiste al minstens 67 mensenlevens op Filipijnen

© Reuters/Newsflare

In de Filipijnen zijn al minstens 67 personen omgekomen als gevolg van de aardverschuivingen en overstromingen die zijn veroorzaakt door de tropische storm Megi. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de autoriteiten woensdag hebben bekendgemaakt.

Bron: BELGA

De meeste slachtoffers, minstens 48 volgens de lokale autoriteiten, vielen rondom de stad Baybay in de provincie Leyte. Daar zijn verscheidene dorpen bedolven onder modderstromen. Woensdagochtend hebben reddingswerkers de zoektocht naar overlevenden hervat.

Ook kwamen minstens dertien personen om het leven in Pilar, een dorpje met zo’n 400 inwoners dat eveneens in Leyte ligt. De storm kostte ook het leven aan zeker 3 personen in de provincie Negros Oriental en aan 3 inwoners van het eiland Mindanao, aldus het nationale agentschap voor de bestrijding van rampen.

Megi, of Agaton, zoals de storm lokaal wordt genoemd, was de eerste tropische storm van het jaar in de Filipijnen. Zondag kwam hij aan land aan de oostkust met windstoten tot 105 kilometer per uur. Ongeveer 22.600 mensen in zeventien provincies moesten hun huizen verlaten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten