Voetbal Provinciale reeksen Voetbal Vlaanderen

Laatste speeldag van het tweede periodekampioenschap

Dit weekend wordt de uitgestelde tiende en laatste speeldag van het tweede periodekampioenschap afgewerkt.

Er zijn niet alleen heel wat eindrondetickets te verdienen, maar enkele teams kunnen ook de titel op zak stoppen of definitief veroordeeld zijn tot rechtstreekse degradatie.

In eerste provinciale verzekert HO Kalken zich van de oppergaai als op eigen veld de topper tegen naaste achtervolger Eendracht Elene-Grotenberge wordt gewonnen.

In derde provinciale A kan KVV Laarne-Kalken de titel op zak steken maar hiervoor moet er aan meerdere voorwaarden worden voldaan. De fusieploeg moet op eigen veld van Eendracht Hansbeke winnen, en naaste achtervolgers FC Sint-Kruis-Winkel (uit bij Daring Maria-Aalter) en SK Lochristi B (thuis tegen Evergem 2020) moeten puntenverlies oplopen.

In derde provinciale B stopt VC Nazareth-Eke (vierde in de algemene stand) de tweede periodetitel op zak als op eigen veld van SV Melsen wordt gewonnen.

In vierde provinciale B mag JV De Pinte de champagne ontkurken als de thuiswedstrijd en topper tegen VV 9000 Gent wordt gewonnen en FC Latem B niet voorbij FC Destelbergen B geraakt.

In vierde provinciale C heeft Jong Zulte in de thuiswedstrijd tegen het bescheiden Sparta Bevere B aan een gelijkspel genoeg om de titel op zak te speken.

Tot slot kan SK Doorslaar in vierde provinciale F de champagne ontkurken als de topper bij FC Hoogeinde wordt gewonnen en naaste achtervolger SVH Waasmunter (thuis tegen het bescheiden VOS Reinaert) een steek laat vallen. (jp)

Aangeboden door onze partners