Argentijns gerecht wil proces tegen medische staf die Maradona verzorgde: “Schandalige thuishospitalisatie”

Maradona met zijn dokter Leopoldo Luque (archiefbeeld). ©  AFP

De Argentijnse procureurs die de dood van Diego Maradona onderzoeken, vragen dat de medische staf die de voetballegende behandelde wordt berecht wegens doodslag door nalatigheid.

jvhBron: BELGA

Het verzoek werd woensdag geformuleerd door de procureurs, wegens onachtzaamheden en  de slechte behandeling van acht gezondheidsprofessionals die verantwoordelijk waren voor Maradona, hem in een “situatie van hulpeloosheid” brachten, en hem aan zijn lot overlieten tijdens een “schandalige” thuishospitalisatie, aldus het dossier.

Maradona overleed op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd aan een cardio-respiratoire crisis toen hij herstelde na neurochirurgie, in zijn ziekenbed in een residentie in het noorden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Neurochirurg en huisarts Leopoldo Luque en psychiater Agustina Cosachov zijn de belangrijkste verantwoordelijken in het onderzoek naar de dood van de ex-voetballer. Ook tegen psycholoog Carlos Díaz, medisch coördinator Nancy Forlini, verpleegkundig coördinator Mariano Perroni, de verpleegsters Ricardo Almirón en Dahiana Madrid, en kliniekarts Pedro Pablo Di Spagna lopen aanklachten. Ze riskeren gevangenisstraffen van 8 tot 25 jaar. 

De verdediging van de beklaagden kunnen hun argumenten nog naar voren brengen, en verzoeken de zaak te seponeren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten