Voetbal 1ste Provinciale Ardennen - KSCE Mariakerke

Erdinç Kurtulus gaat voor de eindronde: “Kunnen het veel ploegen moeilijk maken”

Erdinç Kurtulus: “De eindronde is voor ons een extraatje.” © Nic Declercq

Na de moeiteloze 2-5 zege in en tegen Sleidinge, wacht er KSCE Mariakerke een pittige klus op bezoek bij Ardennen.

Stefan Smet

De voorbije maanden presteerden jullie wisselvallig. Toch blijven jullie kanshebber op promotie want de eindronde lonkt meer dan ooit?

Erdinç Kurtulus: “We hebben ook flink wat tegenslag gehad en daarnaast leden we iets te vaak puntenverlies in de slotfase van verschillende partijen. Al te vaak bleven we met een fikse kater achter. Dat hoort inderdaad bij het spelletje. De eindronde is voor ons een extraatje, we kunnen het veel ploegen moeilijk maken maar het is vooral afwachten wie er fit zal zijn want ook op dat vlak zijn we zwaar gehavend. We missen heel veel jongens en dat is voor ons toch een flinke handicap met het oog op een eindronde.”

Hoe sterk schat je Ardennen in?

“Ik denk dat dit toch een moeilijke opdracht wordt want de omstandigheden zijn er niet ideaal: een klein terrein dat niet altijd in even goede staat verkeert. Ardennen is wel een team dat altijd moeilijk te bespelen is. Je bent er nooit klaar mee. Ze doen natuurlijk ook nog mee voor de eindronde.”

Is jullie groep mentaal klaar voor nog enkele extra duels tijdens die eindronde?

“Het is al een lang en zwaar seizoen geweest en je mag ook niet vergeten dat het door corona toch weer wat wennen was en iedereen wat tijd nodig had om weer in het juiste ritme te komen. We hebben ook wat jonge spelers die nog hongerig zijn om die eindronde af te werken.”

Wat onthoud je eigenlijk van dit seizoen?

“Ik vind dat we ondanks al die blessures toch een goed seizoen hebben afgewerkt. De trainerswissel is ook goed verlopen. Maar het is toch niet evident. Anderzijds missen we al enkele maanden Cedric en Emiel door blessures. Die blessurelast werd misschien op den duur wel iets te zwaar maar we hebben als groep nooit opgegeven. En dat is op zich al een overwinning.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten