Gewezen Duits bondscoach Joachim Löw is op weg naar Fenerbahçe

 

 ©  AFP

Voormalig Duits bondscoach Joachim Löw is op weg om de nieuwe coach van Fenerbahçe te worden. Dat berichten diverse Turkse media donderdag. Löw zou op het einde van het seizoen de huidige coach Ismail Kartal vervangen.

Bron: BELGA

Voorzitter Ali Koc bevestigde eerder deze maand al dat er gesprekken gaande zijn met Löw. De Duitser zou het hoofdtarget van de Turkse topclub zijn. Ook de naam van de Portugees Jorge Jesus klinkt links en rechts.

Löw was eerder coach van Fenerbahçe in het seizoen 1998-1999. Hij coachte in Turkije ook Adanaspor (2000-2001). In 2004 ging hij bij de Duitse voetbalbond aan de slag als assistent van bondscoach Jürgen Klinsmann. Twee jaar later volgde hij Klinsmann op als bondscoach voor een periode van liefst vijftien jaar. Na het EK vorige zomer gaf hij de fakkel door aan Hansi Flick.

 

 ©  ISOPIX

Löw werd met Duitsland wereldkampioen in 2014 in Brazilië. Hij presteerde met de Mannschaft ook uitstekend op de EK’s van 2008 (verliezend finalist), 2012 (halve finale) en 2016 (halve finale) en het WK van 2010 (derde). Het WK van 2018 viel tegen met uitschakeling in de groepsfase. Ook de achtste finale van vorige zomer op het EK was een teleurstelling.

Fenerbahçe staat momenteel tweede in de Turkse Süper Lig. Voormalig Duits international Mesut Özil is de kapitein van de ploeg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten