Voetbal 2de provinciale C KFC Vrasene - HRS Haasdonk

Pieter Velghe: “Druk ligt volledig bij Haasdonk”

Pieter Velghe.© EWT

Bovenaan wordt regelmatig met punten gemorst. Vrasene leek uitgeteld voor de eindronde en Haasdonk een zekerheid. Maar plots staat alles op de helling.

 Pieter Velghe, tijdelijke T1 in Vrasene, zet al meteen de toon. “De druk ligt volledig bij Haasdonk. Voor de titel zal het waarschijnlijk te laat zijn, ook door het makkelijkere programma van SK Beveren. Maar als ze zaterdag niks pakken, kunnen ze ook nog naast de eindronde vallen.”

“Voor ons is de situatie net omgekeerd. Wij leken uitgeteld, maar de subtoppers verliezen steeds meer punten. We blijven afhankelijk van de anderen, maar die spelen ook nog een paar onderlinge matchen die punten kosten.”

Haasdonk: “De titel is weg”

Indien Haasdonk nog de promotie naar eerste provinciale wil afdwingen, zal het zich allicht moeten focussen op de eindronde. Na het gelijkspel tegen Kallo is de titelstrijd voorbij. “Alweer maken we de match niet af en pakken we een tegendoelpunt”, aldus Maarten De Landtsheer. “Dit is het verhaal van het seizoen en vooral thuis. Bovendien ontbrak Onana door een overlijden, verliezen we snel De Keersmaecker met een knieblessure en op het halfuur valt Van Roy uit met een hersenschudding. Daarnaast waren Behiels, Smolders en Duymelinck in volle titelstrijd op reis. Het wordt uitkijken wie we nog fit houden de komende matchen en wellicht de eindronde. Het is dan ook een plicht van de groep om vol te gaan in de eindronde.” (mvh/rdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten