PODCAST. Onze Sterren voor Parijs-Roubaix: “Ik heb ooit Michel Wuyts aangereden met de volgwagen. Maar dat was bewust”

Patrick Lefevere is te gast in Onze Sterren voor Parijs-Roubaix. De CEO van Quick-Step Alpha Vinyl beseft dat zijn ploeg ondanks de achttien overwinningen dit voorjaar te vaak in de hoek zit waar de klappen vallen. Maar panikeren? Ho maar. “Een van mijn eerste sponsors zei: om publiciteit te krijgen, moet je ofwel helemaal vooraan rijden, ofwel helemaal achteraan. Zelfs als het slecht gaat, praat iedereen over ons.”

De geschiedenis biedt hoop, want Lefevere boekte de voorbije twintig jaar twaalf zeges in Roubaix, vier in de Waalse Pijl en vier in Luik-Bastenaken-Luik. “Maar ik ben even nieuwsgierig als jullie naar Remco Evenepoel in de Waalse klassiekers.”

Michael Van Damme

Ontdek de podcasts van ‘De Koers is van ons’

Het is niet zomaar een slogan, het is het hele jaar door het motto van Het Nieuwsblad. De Koers, die is van ons. In tekst, maar ook in audio. Daarom biedt Het Nieuwsblad u naast krant en site doorheen het seizoen een reeks wielerpodcasts aan. Met de ‘Koers is van Ons: Voorjaar 2022’ verplaatsen host Michaël Van Damme en onze wielerjournalisten hun blik weer naar de weg. Voor elke topkoers blikken zij vooruit in “Onze Sterren”, na elke topkoers blikken ze terug “Vanuit de Perszaal”. En dat laatste mag u letterlijk nemen.

Podcast De Koers is van Ons. Beluister hier al onze producties.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten