Meer dan 150 gewonden na rellen nabij al-Aqsa-moskee in Jeruzalem

 ©  AFP

Bij rellen tussen de Israëlische veiligheidsdiensten en Palestijnen op de Tempelberg in Jeruzalem zijn volgens de Palestijnse Rode Halve Maan meer dan 150 gewonden gevallen. Volgens de Israëlische nieuwssite Haaretz heeft de politie daarnaast ook tientallen Palestijnen opgepakt.

jvhBron: BELGA

Volgens de politie ontstonden na afloop van het ochtendgebed rellen, waarbij met stenen werd gegooid en voetzoekers werden geworpen. De politie reageerde met traangas en rubberen kogels. Daarbij vielen 152 gewonden. De Israëlische politie maakt op haar beurt melding van drie gewonde agenten.

Sinds drie weken kent Israël een golf van geweld die al aan minstens 35 mensen het leven heeft gekost en de spanningen tussen Joden en Palestijnen opnieuw doet oplaaien. Israël is dan ook in hoogste staat van paraatheid, op de vooravond van het Joodse Pessah (dat vrijdagavond begint) en de christelijke feestdag van Pasen, die dit jaar op hetzelfde tijdstip plaatsvindt, wat een grote menigte naar de heilige plaatsen van het land brengt. Vorig jaar tijdens de maand ramadan was dezelfde plaats het toneel van nachtelijke rellen naar aanleiding van de uitzetting van Arabieren uit hun woningen in een wijk in Oost-Jeruzalem.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten