Maaseik pijnlijk onderuit in Roeselare, finaleplek ver weg

Alle hens aan dek om Michiel Ahyi af te houden. ©  VDB

Mathematisch kan het nog voor Maaseik, maar daar blijft het dan ook bij. Greenyard kreeg vrijdagavond in de Final Four een draai om de oren van leider Roeselare: 3-1. Menen won thuis van Aalst en telt nu vijf (!) punten meer dan Maaseik.

Lars Aussems

Na verlies in Menen en thuis tegen Roeselare trok Maaseik met het mes op de keel richting West-Vlaanderen. In het hol van de leeuw startte Greenyard blokkerend en verdedigend uitstekend. Cox, Treial en Martinez diepten de vroege kloof zelfs vlotjes verder uit. Over 13-21 freewheelde Maaseik zo naar 0-1.

Tot 6-8 in set twee was er geen vuiltje aan de lucht voor Greenyard, maar vanaf dan begon de West-Vlaamse motor warm te draaien. Roeselare ging erop en erover. Verhanneman toonde zich ijzersterk en ook het duo Desmet-Ahyi scoorde vlotjes. Maaseik-coach Bertini probeerde het tij te keren met enkele wissels, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Set drie eindigde zelfs op een pandoering. Maaseik liet de kopjes wat hangen en werd overklast. Roeselare stapelde de killblocks op, Coolman en Desmet leefden zich aanvallend uit. Grote boeman bleek toch Verhanneman. Die kwam nu volledig onder stoom. Maaseik vond geen oplossingen en liep over 16-11 tegen een opnieuw stevige 25-16 aan.

Jolan Cox plaatst de bal tusen Verhanneman en Fasteland.  ©  VDB

Lot niet in eigen handen

Op sterven na dood dus, maar onder nog wat extra druk leek het dit seizoen al een aantal keren net beter te presteren. Zo ook in set vier, waarin het met 1-4 begon. Beide rivalen gaven elkaar vervolgens geen duimbreed toe. Bij 21-20 kwam Roeselare echter met een zoveelste killblock op de proppen. Cox hield zijn ploeg nog even in leven, maar het was uitstel van executie.

“We waren nochtans klaar om te vechten en startten goed”, vertelde Lazar Cirovic. “We konden ons ritme echter niet vasthouden. We kregen geen vat op hun aanvalsspel en serverend liep het niet zoals gehoopt. Nochtans is dat normaal één van onze sterke wapens. Een topdag ontbrak en Knack speelde wél een sterke partij.”

Met nog twee speeldagen voor de boeg ziet het er niet goed uit voor Maaseik. Roeselare telt elf punten, Menen negen en Maaseik vier. “De finale halen wordt nu wel zéér lastig”, zucht Cirovic. “We hebben het niet meer in eigen handen. Het enige dat we kunnen doen is onze overige twee duels winnen en dan zien waar we stranden. Eerst Menen dus nu woensdag. Dat zal al lastig genoeg worden.”

Sets: 19-25, 25-16, 25-16, 25-23.

Roeselare: Desmet, Ahyi, D’Hulst, Verhanneman, Coolman, libero: Deroey, Fasteland. Vielen in: Depovere, Tammearu, Van Schie.

Maaseik: Martinez, Cox, Vanker, Cirovic, Treial, libero: Perin, Bonatto. Vielen in: Reggers, Lomba, Thys, McCluskey.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten