Belgian Lion Vrenz Bleijenbergh ontvangt uitnodiging van Phoenix Suns voor NBA Summer League

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Goed nieuw voor Belgian Lion Vrenz Bleijenbergh. Hij kreeg van Phoenix Suns, na het reguliere seizoen het beste team in de NBA, een uitnodiging voor de NBA Summer League. “Mooi en ik verwacht nog nieuws van Chicago Bulls en OKC. Maar, ik ben nu al zeker dat ik in juli kan deelnemen aan de NBA Summer League,” aldus het 21-jarig en 2.11m grote toptalent van het Belgische basketbal.

Patrick Ceulemans

Vrenz Bleijenbergh, die vorig seizoen en met de trofee van Belofte van het Jaar in de sporttas vertrok bij Telenet Giants Antwerp, was dit seizoen in de Spaanse ACB (Real Betis Sevilla) en de NBA G-League bij Windy City Bulls (opleidingsploeg van Chicago Bulls) actief. De Sinjoor kende echter ook veel pech. In november was er na een coachwissel bij Real Betis geen plaats meer voor hem in de selectie en in februari moest hij na een coronabesmetting de dubbele ontmoeting (WK-voorronde) tegen Letland missen.

“Ik heb mijn portie wel gehad het voorbije seizoen. Dat een topploeg als Phoenix Suns me nu een uitnodiging stuurt is wel een stevige opkikker. Ik verwacht ook nog een uitnodiging van Chicago Bulls en OKC. De komende weken zal ik dan beslissen waar ik dan de NBA Summer League zal afwerken. Ik vertrek op 26 juni terug naar de States. Eerst is er een kamp (1 tot 6 juli) en dan de Summer League van 7 tot 18 juli,” zegt Vrenz BleijenBergh.

“Ooit in NBA spelen”

Na een kort verlof met vriendin Imke gaat Vrenz Bleijenbergh nu individueel werken. “Met fysical-trainer Koen Embrechts van de Giants. Hij maakt programma’s op. De bedoeling is dat de komende weken mijn spiermassa gaat toenemen. Ik moet meer kilo’s spieren krijgen zeiden ze vorige maand in de States. Keihard werken en mijn ambitie invullen om ooit in de NBA te spelen staan nu op de bucket-list. En volgende week trek ik uiteraard ook naar de Night of the Giants in het Sportpaleis,” knipoogt Vrenz Bleijenbergh. Door zijn vertrek einde juni naar de States is Bleijenbergh niet beschikbaar voor de Belgian Lions die de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden van de eerste ronde en tegen Slovakije en Servië afwerken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten