Wielrennen elite International Belgian Track Cycling

Europese kampioenen winnen ploegkoers, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys derde

De Europese kampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem Van Schip wonnen zaterdagavond op overtuigende wijze de ploegkoers voor een Japans duo en Lindsay De Vylder en Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise).

De Vylder-Ghys bekenden meteen kleur na winst van de eerste spurt. De tweede was een kolfje naar de hand van Tuur Dens-Jules Hesters. Na de derde spurt gooiden de Nederlanders Havik-Van Schip de knuppel in het hoenderhok. De Italianen anticipeerden en dat deden De Vylder-Ghys en de Nederlanders Eefting-Van Der Veekens ook. Half koers voerden De Vylder-Ghys het klassement aan. Na een nieuwe aanval van Havik-Van Schip moesten De Vylder-Ghys serieus aan de bak. Na de achtste spurt pikten Lindsay en Robbe opnieuw voorin aan, maar inmiddels hadden de Europese kampioenen al een aardige puntenbuit verzameld. Op 35 ronden van het einde bundelden twee Japanse duo’s, die sterk voor de dag komen in het VWEM, de krachten, maar De Vylder-Ghys lieten niet begaan. Op twee ronden van het einde versnelde Van Schip opnieuw. Havik, die zegezeker was en te vroeg juichte, liet de slotspurt met dubbele punten door de vingers glippen. Een Japans duo won de slotspurt en wipte over De Vylder-Ghys naar de tweede plaats.

“We verliezen de koers half weg toen de Nederlanders wegritsten en wij te ver achteraan zaten. We moesten een serieuze inspanning leveren om weer vooraan te geraken. Havik-Van Schip pakten punten en dat konden we niet meer rechtzetten. Dit was onze eerste pistemeeting. Top zijn we nog niet, maar eens goed diep gaan was belangrijk. Het deed deugd in functie van volgende week in Glasgow waar Robbe en ik opnieuw samen rijden in de ploegkoers”, vertelde De Vylder.

In de afvalling moest Jules Hesters tevreden zijn met de vijfde plaats. Een Japanner trok aan het langste eind.(fdg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent