Voetbal 1ste nationale 

La Louvière 0 - Winkel Sport 2

Winkel won op La Louvière met 0-2.

Op La Louvière bleef Winkel al voor een tiende wedstrijd op rij zonder nederlaag. De thuisploeg startte wel furieus en eiste het balbezit en het veldoverwicht op, maar geraakte nauwelijks in de bezoekende grote rechthoek. De bezoekers kozen hun momenten en kwamen enkele keren gevaarlijk opzetten via Van De Velde en Boris Kudimbana. Net voor de rust krulde Verhooghe op vrijschop de 0-1 op het bord. In de tweede helft hield Winkel gemakkelijk de wedstrijd onder controle en het was de meest dreigende ploeg. Een klein kwartier voor tijd werd de doorgebroken Tall Maki foutief afgestopt door doelman Fuakuingi, die prompt rood kreeg. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Boris Kudimbana de bezoekers helemaal op rozen. (fvm)

SCHEIDSRECHTER: Patris.

DOELPUNTEN:  43’ Verhooghe 0-1, 78’ Boris Kudimbana 0-2. 

LA LOUVIÈRE:  Fuakuingi, Fonkeu, Luhaka, Dosso (66’ Aydouni), Jobe (46’ Mukala), Ba (73’ Latragna), Sakhi, Nkou, Bentayeb, Diakhate, Salem-Ngabou. 

WINKEL:  N. Kudimbana M., Dujardin (63’ Tall Maki), Verhooghe 82’ (Doore), Reuse, Van De Velde, Voskanian, Dewaele (63’ Clyncke), Deschilder, Dauchy, B. Kudimbana (79’ Waeghe), Pupe. 

GELE KAART:  Salem-Ngabou. 

RODE KAART:  72’ Fuakuingi

Aangeboden door onze partners