Voetbal 1ste nationale

Joedrick Pupe (Winkel): “Met vertrouwen naar Knokke”

 © VDB

Winkel Sport krijgt er maar niet genoeg van. De rood-zwarten bleven op La Louvière (0-2) voor de tiende keer op rij ongeslagen en maken nog (een kleine) kans op deelname aan de eindronde. “Mits een betere heenronde zat er dat dik in”, aldus Joedrick Pype.

Winkel is de voorbije maanden gegroeid van een ploeg die vocht voor het behoud naar een ploeg die zich bij de subtop nestelt. De jongste tien speeldagen beten heel wat gerenommeerde ploegen hun tanden stuk op een uitstekende rood-zwarte organisatie.

“Het resultaat van een schitterend collectief”, zegt Joedrick Pupe, die dit seizoen is uitgegroeid tot een betrouwbare verdediger die heel wat spitsen monddood maakte. “We knokken voor elkaar en de sfeer is gewoon fantastisch. Mijn keuze voor Winkel is het beste wat me is overkomen. Nergens anders heb ik het zo naar mijn zin gehad. Hier wordt niet uitgepakt met stoute voorspellingen en wordt in alle bescheidenheid en op alle vlakken hard gewerkt.”

Pupe zou zelfs een reeks hoger niet misstaan. “Bedankt voor het compliment”, zegt de 24-jarige centrale verdediger. “Moest ik ooit de kans krijgen om in 1A of 1B te spelen, dan zou ik daar niet neen tegen zeggen, maar momenteel zit ik goed bij Winkel. Ik heb dan ook niet lang moeten nadenken om bij te tekenen.”

Zaterdag maakt Winkel de verplaatsing naar Knokke. “Aan vertrouwen zal het ons niet ontbreken, maar we staan wel voor een moeilijke opdracht tegen een ploeg die ook de wind in de zeilen heeft. In de heenronde wonnen we met 1-0. De kustploeg zal allicht op revanche gebrand liggen”, besluit Pupe.(fvm)

Aangeboden door onze partners