Telenet Giants Antwerp wint in Landstede Hammers Zwolle

Jean-Marc Mwema leidt Sinjoren naar winst tegen Zwolle

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp pakte in Zwolle en versus Landstede Hammers met een sterke prestatie uit. Jean-Marc Mwema met een double-double (15 punten, 14 rebounds) leidde de Sinjoren mee naar de winst. Voor de Giants in Elite Gold van de BetFirst BNXT League de derde zege uit zes matchen. Maandag vertrekt het opnieuw naar Nederland waar het dinsdag de zevende wedstrijd in Elite Gold en versus Groningen betwist.

Patrick Ceulemans in Zwolle

Telenet Giants Antwerp, zonder Roby Rogiers (rug), startte het eerste kwart verschroeiend en vooral met een sterke Jean-Marc Mwema en een dunkende Jaylen Hands. Een 4 -8 tussenstand kreeg dan ook een leuk vervolg: 6-13. De Sinjoren misten echter te veel open driepuntpogingen waardoor het na het eerste kwart slechts een 18-25 bonus op zak had. Verdedigend zat het lekker strak bij de Giants, maar offensief bleven Matt Tiby (0 op 6) en Niels De Ridder (0 op 4) driepunters missen. Landstede Hammers Zwolle rook bloed en bleef via Noah Dahlman en Ralf De Pagter dan ook enigszins in het spoor van de Antwerpenaars: 27-30 en 29-34. De Giants werkten slecht (15 op 41 shots, waaronder 3 op 21 driepunters), maar trokken met een buzzer-beater in de slotseconde van de eerste helft toch met een 33-38 voorsprong richting kleedkamper.

Telenet Giants Antwerp kwam met veel honger uit de kleedkamer en vatte de tweede helft bijzonder scherp aan. Jean-Marc Mwema ging op zijn energieke elan verder, had in het begin van het derde kwart al een double-double op zak en leidde zijn team naar 35-50. Matt Tiby zijn vizier kwam op scherp en na een verschroeiende dunk van Jaylen Hands stond bij 39-59 de twintiger in het voordeel van Antwerp Giants op het scorebord. Een fris spelende Antwerpse ploeg drukte in een sterk derde kwart (10-27) dan ook door naar een maximale 43-65 tussenstand.

Het slotkwart bracht dan weer een flauwe Antwerpse start. Landstede Hammers reageerde onmiddellijk met een 9-0 : 52-67. Niels De Ridder scoorde een belangrijke bom en met ook Jaylen Hands en Markel Brown bleef Telenet Giants Antwerp wel stevig aan de leiding: 56-74. Het vat was af bij Landstede Hammers en de Antwerpse zege was meteen een feit.

Landstede Hammers-Telenet Giants Antwerp 61-78

Kwarts: 18-25, 15-13, 10-27, 18-13

LANDSTEDE HAMMERS: Schilder 8, Thorbjarnason 7, Diculescu 2, Bleeker 10, Dahlman 19, Aaminkhof 1, Turpijn 0, De Pagter 14

TELENET GIANTS ANTWERP: Tiby 15, Hands 14, Brown 14, Krutwig 6, Mwema 15, Smout 2, T. De Ridder 0, N. De Ridder 7, Donkor 5

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten