Voetbal 2de afdeling VV B 

Olympia Wijgmaal 1 1- Lyra-Lierse 0

Olympia was in de eerste helft de beste, de bezoekers kregen pas rond minuut 35 hun eerste kans. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan dreigden de Lierenaars twee keer via invaller Struyf en Peffer, thuisdoelman Vanwelkenhuysen stond pal. In de slotfase ging Morgan neer in de Lierse zestien en Masselis klaarde de klus op strafschop.

Olympia Wiojgmaal boekte een belangrijke overwinning. Lyra-Lierse zette hoog druk, maar vond geen echte opening in de beginfase. Er was sprake van veel middenveldspel, bij momenten slordig. Olympia kreeg de eerste echte kans in minuut 21: Ephraïm kreeg de bal centraal in het strafschopgebied. Hij legde naar links af voor Morgan, die trof het zijnet. Er volgden nog kansen voor Ephraïm en Dewaet, bezoekende goalie Sterkens stond paraat. We gingen rusten bij 0-0. Kort na de rust werd Ephraim gelanceerd en was hij door. Hij werd onderuit getrokken op de rand van het strafschopgebied door Van Den Buijs.

De ref zag er amper geel in, terwijl de spits alleen door was en legde de bal daarenboven nog eens net buiten de zestien. Op een counter van Benamar dook Morgan het strafschopgebied in.

Hij werd onderuit gehaald en Masselis zette de strafschop feilloos om. (svw)

SCHEIDSRECHTER: Jan Krieken.

DOELPUNTEN:  82’ Masselis 1-0 (str.).

WIJGMAAL: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere (58’ Ceusters), Boogaerts, Alaerts, Ephraïm (68’ Benamar), Poppe, Mertens (88’ Herroelen), Dewaet, Masselis, Morgan, Bouhriss.

LYRA-LIERSE: Sterkens, Julien (61’ Smits), Balbi, Vets, Kil (64’ Struyf), Adesanya, Lambreghts, Nys, Van Den Buijs, Schaessens, Peffer.

GELE KAART:  50’ Van Den Buijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten