Voetbal 1ste Nationale 

KVK Tienen 0 0 - FC Luik 3

De eerste twintig minuten hield de thuisploeg gelijke tred.

De eerste twintig minuten hield de thuisploeg gelijke tred. Daarna tekende Luik voor het veldoverwicht en redde Bouzian een kopbal van Perbet en bleven de Luikenaars vooral via Lallemand gevaarlijker.

Na de rust zetten de gasten druk en halfweg die tweede helft was er een uitstekende Bouzian nodig om Lallemand, Rôdes en Perbet van de openingstreffer te houden. Kempeneers sprong zijn doelman nog bij. Met de inbreng van Bruggeman en Mouchamps dolde Luik nog meer met de thuisploeg. Een inzenden van Mouchamps werd dan door Lallemand verzilverd. Mouchamps knikte de 0-2 in en Perbet pikte ook zijn doelpunt mee. Gezien het verschil in klasse was de de 0-3 score logisch. Twee minuten voor tijd trof invaller Vanweerts de onderkant van de deklat en dat was de enige kans die de thuisploeg kon creëren tegen een veel te sterk Luik.(rbl)

SCHEIDSRECHTER: Jonas Timmermans. 

DOELPUNTEN:  72’ Lallemand 0-1, 78’ Mouchamps 0-2, 83’ Perbet 0-3. 

TIENEN: Bouzian, Meeus,  Chantrain, Swerten, Jochmans, Kempeneers (88’ Tashima), Singh, Matterne (68’ Vos), Osei-Berkoe (76’ Vanweerts), Claes, Mputu (76’ Laureys).

LUIK: Debaty, Lambot, Bustin, Van Den Ackerveken, D’Ostilio, Reuten, Rôdes, Mouhli (56’ Bruggeman), Prudhomme (65’ Mouchamps), Lallemand, Perbet (84’ Köse). 

Aangeboden door onze partners