Wielrennen Mannen Elite Waalse Pijl

Floris De Tier voelt zich klaar om uit de schaduw te treden in Wallonië

Floris De Tier hoopt in de Waalse Pijl voor zijn eigen rekening te rijden. © Geert De Rycke

Floris De Tier voelt het kriebelen want de Waalse koersen komen eraan. “De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn voor mij altijd belangrijke afspraken”, vertelt de renner van Alpécin-Fenix.

Geert Stevens

“Ik heb er echt veel zin in en dat heeft uiteraard te maken met het goede gevoel”, bijt De Tier de spits af. “De conditie was zelden beter en dat heeft te maken met het mooie rijtje aan koersen dat ik reeds kon rijden. Aanvankelijk was niet voorzien om zo’n druk programma te rijden, maar door de zieken en geblesseerden in de ploeg diende ik bij te springen. En dat kwam me beter uit dan gepland.”

De Tier is van mening dat hij beter voor de dag komt dan pakweg een jaar geleden. “Toen ik vorig jaar het Waalse tweeluik aansneed, had ik amper drie koersen in de benen. Door de pandemie lag de hele kalender en planning overhoop. Nu kunnen we toch van een wat normaler wielerleven spreken.”

In dienst rijden

Een drieëntwintigste plaats in 2016 was tot hiertoe zijn beste resultaat in de Waalse Pijl. “Dat was een editie toen ik nog uitkwam bij Topsport Vlaanderen. De jaren nadien diende ik vooral in dienst te rijden op vraag van de ploeg. Dat maken de resultaten natuurlijk niet duidelijk”, vertelt de pocketklimmer met roots in Gavere. “Dat was ook dit seizoen al enkele keren het geval hoor. In Nokere Koerse sloofde ik me uit om Tim Merlier aan de zege te helpen. In de Coppi e Bartali werkte ik voor Mathieu van der Poel, maar werd zelf nog dertiende in het eindklassement. En de Italiaanse GP Industria had ik mijn aandeel in de derde plaats van Xandro Meurisse.”

In de Strade Bianche was hij met een twaalfde stek zowaar de tweede beste Belg. Dus hoopt Floris De Tier stilaan ook eens voor eigen rekening te rijden. “Dat zijn zaken waar ik niet op vooruitloop. Dat zal op de ploegbespreking bepaald worden, want met Xandro Meurisse woensdag en Jay Vine zondag hebben we nog kerels die in dit soort wedstrijden ver kunnen komen. Eerlijk gezegd, ik voel me wel klaar om een resultaat te rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten