De ongeziene beelden van de (pijlsnelle) fietswissel van Wout van Aert in het Bos van Wallers: achterwiel was dubbel geplooid

Wout van Aert eindigde als tweede in Parijs-Roubaix, maar de Belgische kampioen kende onderweg verschillende malen pech. En daarvan zijn tot nu ongeziene beelden opgedoken.

Vincent Van Genechten

Van Aert maakte in de Helleklassieker zijn wederoptreden na drie weken van inactiviteit door een coronabesmetting. En dan werd hij, samen met onder andere Mathieu van der Poel, ook nog eens vrijwel meteen bestookt door de troepen van INEOS Grenadiers. Van Aert zou uiteindelijk vooraan geraken en als tweede over de finish komen, maar niet zonder een dosis pech.

Zo reed hij niet met zijn eigen fiets over de kasseien van Het Bos van Wallers. Dat kwam omdat zijn achterwiel, net als dat later van ploegmakker Christophe Laporte, dubbel geplooid was. Gelukkig was teammaat Timo Roosen in de buurt om zijn fiets af te staan. “Wout heeft mijn fiets, Wout heeft mijn fiets”, roept de Nederlandse kampioen in de radio na een pijlsnelle wissel.

Roosen was na afloop van Parijs-Roubaix ergens wel blij met het voorval. Door het voorval tekende hij samen met Van Aert voor de snelste Strava-tijd op de zware kasseistrook van Mons-en-Pévèle. De gegevens van beide renners waren dan ook een tijdlang gemixt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  Strava

Timo Roosen postte soortgelijke beelden ook op zijn Instagram-pagina. “Doe maar ineens je fiets”, grapte Wout van Aert in een reactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners