Dylan Teuns maakt droom waar met zege in de Waalse Pijl: “Ik ben nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar”

 

 ©  BELGA

Na twee ritten in de Tour heeft Dylan Teuns ook een klassieker op zijn palmares gezet, met de Waalse Pijl. De Belg van Bahrain-Victorious was op de Muur van Hoei sterker dan de eeuwige Alejandro Valverde. Een droom die uitkomt, aldus de Limburger.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Imponerende Dylan Teuns klopt Alejandro Valverde en wint Waalse Pijl

“Ik heb hier geen woorden voor, dit is ongelooflijk”, aldus een glunderende Teuns. “Ik heb hier altijd van gedroomd. Ik zat in een perfecte positie bij het begin van de Muur, maar op 500 meter werd ik even ingesloten door renners van Bora en Movistar. Ik wist echter waar Valverde zou gaan omdat hij dat altijd op ongeveer hetzelfde moment doet. Ik voelde toen dat ik nog iets in de benen had en heb dan doorgezet tot de finish. Ik denk dat de sterkste vandaag gewonnen heeft. Het was de versie van Teuns van de twee gewonnen Tour-etappes.”

“Ik ben nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar”, klinkt het. “Vroeger ging het altijd wel goed in de zomer, maar was het altijd wisselvallig in het voorjaar. Nu rijd ik heel constant en heb ik een supervorm. Het was gisteren vijf jaar geleden dat ik het podium van de Waalse Pijl haalde, maar ik ben er altijd blijven in geloven. Stiekem heb ik hier altijd van gedroomd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Valverde sportief: “Teuns was ongetwijfeld de sterkste”

Enkele dagen voor zijn 42e verjaardag eindigde de afscheidnemende Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar Team) opnieuw op het podium van zijn laatste Waalse Pijl. Na zijn tweede plek had hij felicitaties klaar voor winnaar Dylan Teuns.

“Ik moet gelukkig zijn”, glimlachte de afscheidnemende Valverde na afloop. “Ik kwam een beetje te kort. Mijn armen deden op het einde evenveel pijn als mijn benen door al dat trekken aan mijn stuur op de Muur, maar ik heb er tot het einde alles aan gedaan. Teuns was de sterkste, daar is geen twijfel over mogelijk. Het was misschien wel de snelste klim ooit, of in ieder geval de snelste die ik ooit in de Waalse Pijl heb gereden.” Al klopt dat niet: de slotbeklimming was tien seconden trager dan de recordtijd van vorig jaar.

Voor zichzelf onthield Valverde vooral het positieve: “Het maakt me erg gelukkig om hier met een tweede plek terug te komen na een moeilijke Ronde van Catalonië (waar hij eind vorige maand opgaf, red.). Ik wilde hier mijn vorm weer komen checken. Ik merkte thuis al dat het goed ging, maar competitie is nog een ander ding. Dit geeft me veel hoop voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag.”

Met vijf overwinningen in de Waalse Pijl is Valverde de recordhouder op de Muur van Hoei. Zien we hem zeker nooit meer terug? “Neen. Dit was mijn laatste. Over enkele dagen (daags na Luik-Bastenaken-Luik, red.) word ik 42 ...”

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten