De Lijn en MIVB verwachten vrijdag hinder door vakbondsactie

Archiefbeeld ©  David Van Hecke

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht dat het tram-, bus- en metroverkeer vrijdag hinder zal ondervinden door de geplande vakbondsactie. De MIVB raadt reizigers aan om alternatieven te zoeken.

jvhBron: BELGA

“We verwachten hinder, enerzijds omdat een deel van het personeel zal deelnemen aan de manifestatie”, aldus woordvoerster An Van hamme. “De geplande betoging zal ook gevolgen hebben voor het bus- en tramverkeer, terwijl het metroverkeer hinder zal ondervinden door de deelname van personeel aan de manifestatie.”

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij zal de reizigers vrijdag vanaf 6 uur informeren, via de socialemediakanalen, de website en app en via het nummer 070 23 2000. De exacte hinder kan de MIVB nog niet voorspellen. “We raden de reizigers aan om nu al alternatieven te zoeken”, aldus nog de woordvoerster.

De drie vakbonden ABVV, ACV en ACLVB protesteren op vrijdag 22 april in Brussel voor de herziening van de loonnormwet van 1996. Naast de actie in Brussel wordt er die dag ook gemobiliseerd om 11.55 uur op het Gentse Kramersplein en om 9.30 uur op het Operaplein in Antwerpen.

De Lijn had eerder al laten weten in heel Vlaanderen hinder te verwachten door de actie vrijdag. De Vlaamse vervoermaatschappij wil de reizigers vanaf woensdagavond informeren op de website delijn.be/alternatievedienstverlening.

Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht geen hinder. Er is daar immers geen stakingsaanzegging ingediend, aldus de NMBS.

Aangeboden door onze partners