Hevige gevechten uitgebroken in Jemen ondanks bestand

Archiefbeeld ©  REUTERS

In een olierijke provincie van Jemen zijn woensdag hevige gevechten uitgebroken tussen regeringsgezinde troepen en rebellen die banden hebben met Iran, ondanks een staakt-het-vuren dat de Verenigde Naties bewerkstelligd hadden in het door oorlog verscheurde land.

jvhBron: BELGA

De gevechten braken ‘s ochtends vroeg uit in de provincie Marib na een offensief van de Houthi-rebellen op stellingen van het leger, zei een regeringsfunctionaris die anoniem wou blijven. “De troepen slaagden erin het offensief af te slaan”, voegde hij eraan toe. Hij zei dat er slachtoffers gevallen waren onder de rebellen, zonder een cijfer te geven. “De toestand aan de westelijke en zuidelijke fronten van Marib is nog steeds gespannen, de Houthi-milities blijven versterking aanvoeren.” 

De persdienst van het leger meldde dat regeringsgezinde troepen een grootscheepse aanval van rebellen in Marib hadden afgeslagen, zonder verdere details. Tot nu toe kwam er geen commentaar van de Houthi’s. 

Begin april, bij het begin van de ramadan, ging een staakt-het-vuren in het hele land in waarover de strijdende partijen het eens waren geworden. De regering en de Houthi’s hebben elkaar beschuldigd van schendingen van het bestand.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten