Negende keer podium voor Alejandro Valverde (41) in de Waalse Pijl: “Ik kan Dylan Teuns alleen maar feliciteren”

 ©  BELGA

Maandag wordt hij 42, maar op de Muur van Hoei moest Alejandro Valverde alleen Dylan Teuns laten voorgaan. In zestien deelnames heeft hij de Waalse Pijl nu vijf keer gewonnen en stond hij negen keer op het podium. “Ik heb alles gegeven, ik had niks meer over”, zo gaf hij aan. “Daarom kan ik Dylan Teuns alleen maar feliciteren.”

Hoe weinig verval er zit op Valverde blijkt ook uit zijn klimtijd in de laatste kilometer. Volgens een gespecialiseerd Twitter-account legde hij die af in 2’48”, zijn op twee na snelste beklimming ooit, zeven seconden trager dan zijn besttijd uit 2014.

Opvallend: in 2018 voorspelde Valverde in een interview met Vélo Magazine al dat Teuns zijn opvolger zou worden in de Waalse Pijl: “Hij is heel goed”, gaf Valverde toen aan.

De Spanjaard is bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won al drie koersen in eigen land en eindigde tweede in Strade Bianche en de Waalse Pijl. Nochtans wil hij het na dit seizoen voor bekeken houden. “Ik moet aan mijn lichaam denken”, zegt Valverde daarover. (jpdv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten