Maaseik grijpt na thriller tegen Menen laatste strohalm voor titelfinale

 ©  Raymond Lemmens

Maaseik blijft uitzicht houden op de finale om de Belgische volleytitel. De Limburgers versloegen woensdag in de eigen zaal op de vijfde speeldag van de Champions Final 4 in de EuroMillions Volley League Menen na een thriller met 3-1. Alleen een 3-0 of 3-1 zege, en de daarbij horende drie punten, hield Maaseik op koers voor de titelfinale.

Bron: BELGA

De setstanden waren 25-23, 20-25, 25-20 en 26-24. Menen had aan een puntje bij de Limburgers genoeg om zijn plaats in de titelfinale veilig te stellen, maar greep er in de spannende vierde set nipt naast.

Roeselare versloeg dinsdag in zijn wedstrijd van de vijfde speeldag Aalst met 3-0. In de stand staan de West-Vlamingen, al zeker van de titelfinale en eerste plaats in de Champions Final 4, aan kop met veertien punten. Menen (9) houdt op de tweede plaats Maaseik (7) achter zich en heeft zijn lot nog steeds in eigen handen. Aalst sluit zonder punten de rij. De twee teams die na afloop van de zes speeldagen bovenaan de Champions Final 4 staan, spelen de titelfinale. 

Op de beslissende slotspeeldag zaterdag neemt Menen het thuis op tegen Roeselare, Maaseik trekt naar Aalst. Het is van 2015 geleden dat de titelfinale niet tussen de Limburgers en West-Vlamingen ging. Dat jaar schopte Asse-Lennik het tot de eindstrijd, waarin het verloor van Roeselare.

Roeselare en Maaseik domineren de laatste decennia het Belgische mannenvolley en verdeelden alle titels sinds 1995 onder elkaar. Roeselare is titelverdediger, Maaseik won voor het laatst in 2019. In 2020 werd de competitie stopgezet wegens de coronapandemie. 

In de Challenge Final 4 versloeg Gent vlot Achel met 3-0 (25-20, 25-20 en 25-18). Haasrode Leuven liet geen set liggen bij Borgworm (22-25, 17-25 en 18-25). In de stand heeft bekerwinnaar Gent, dat de Challenge Final 4 wint, met nog een speeldag voor de boeg het maximum van vijftien punten. Achel (8), Haasrode Leuven (4) en Borgworm (3) volgen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten