Kourtney Kardashian getuigt openhartig over gevecht met ivf: “We willen zo graag een baby”

 ©  ISOPIX

Kourtney Kardashian (43) wil dolgraag een kindje met Travis Barker, de 46-jarige Blink 182-drummer met wie ze eerder deze maand in het huwelijksbootje trad in Las Vegas. Maar hun pogingen om zwanger te raken, via in-vitrofertilisatie (ivf), verlopen niet zoals gewenst. “De medicatie maakt me depressief”, zo getuigt ze in de realityserie The Kardashians.

mtm

In de tweede aflevering van The Kardashians komt mama Kris Jenner bij Kourtney thuis op bezoek en vraagt ze hoe het bij de dokter is gegaan. “Verschrikkelijk”, antwoordt Kourtney.

De 43-jarige realityster, die al drie kinderen heeft met haar voormalige partner Scott Disick, getuigt vervolgens over de moeilijkheden die zo’n ivf-behandeling met zich meebrengt. Onder meer de opmerkingen op sociale media over haar gewichtstoename (door de medicatie) stoorden haar. “Kourtney is zwanger, Kourtney is zwanger, Kourtney is zo veel aangekomen. Ze is zwanger, luidde het voortdurend. Maar dat was dus niet zo. En ik vind het onbeleefd om commentaar te geven op mensen als je geen idee hebt wat ze werkelijk doormaken. De medicijnen die ze me hebben gegeven, hebben me in de menopauze gebracht.”

LEES OOK. De Kardashians zijn helemaal terug: tien dingen die je nog niet wist over de extravagante familie (+)

De medicatie maakt haar ook nog eens depressief, aldus Kourtney. “Omdat ik zo voorzichtig ben met wat ik in mijn lichaam stop, lijkt het alsof de medicijnen het tegenovergestelde effect hebben en meer als voorbehoedsmiddel werken in plaats van ons te helpen. Ik heb alles in de wereld om superblij over te zijn, maar door de pillen voel ik me een beetje gek, niet zoals mezelf. Superhumeurig en hormonaal, alsof ik de helft van de tijd gek ben. Maar we willen zo graag een baby, we willen zo graag samen iets maken.”

Aangeboden door onze partners