Vlaanderen wil tegen de zomer elke burger een persoonlijke datakluis geven

 

 ©  Shutterstock

Elke Vlaming zal tegen de zomer een persoonlijke datakluis krijgen, zo meldt de Vlaamse overheid donderdag in een persbericht. De bedoeling is dat de Vlaming op die manier meer controle krijgt over wat er met zijn overheidsdata gebeurt en dat die data ook op een veilige manier kan worden opgeslagen. Bovendien wordt er ook een samenwerking aangegaan met Doccle, het grootste platform voor digitale administratie in ons land, om de kluis ook uit te breiden met werkgerelateerde data.

mtmBron: BELGA

“Data moet vlotter en veiliger kunnen samenwerken. Dat vergt vertrouwen bij burgers en bedrijven”, zegt Vlaams minister-president en minister van Digitalisering Jan Jambon (N-VA). “Daarom gaan wij elke burger in de zomer een persoonlijke datakluis geven zodat hij zelf de controle heeft over zijn data en die veilig kan delen met anderen. We bouwen zo aan een Vlaamse zelf beheerde digitale identiteit.”

Door de strategische samenwerking met Doccle zal de Vlaming er ook werkgerelateerde data, zoals diploma’s, kunnen in opslaan. De bedoeling is om nog verdere samenwerkingen aan te gaan met zowel private als publieke partners om de kluis zo nuttig mogelijk te maken.

Deze zomer zal elke Vlaming zijn persoonlijke datakluis kunnen activeren via ‘Mijn Burgerprofiel’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten