Voetbal 1ste provinciale Bierbeek - Sporting Kampenhout

Dino Jonckheere (Kampenhout): “Nog één punt en de titel is binnen”

Dino Jonckheere: “Ik hoop op een open wedstrijd met beide teams die voor de aanval kiezen.”© kms

Sporting Kampenhout heeft zondag in Bierbeek genoeg aan één punt om de titel te veroveren. “De titel extra glans geven met een goede prestatie zou menige supporter, speler en tevens het hele clubbestuur erg gelukkig maken”, zegt Dino Jonckheere.

Luc Verhaegen

“Maar zelfs als we straks in een worstcasescenario de twee resterende wedstrijden toch zouden verliezen en Borght-Humbeek telkens aan het langste eind trekt, dan kan de titel ons normaliter ook niet ontsnappen”, meent Dino Jonckheere. “Want dan blijft het immers altijd fifty fifty wat het aantal gewonnen wedstrijden betreft. Als daarna het doelsaldo onder de loep wordt gehouden, helt de balans met een surplus van twintig doelpunten ook altijd in ons voordeel. Alleen als Borght-Humbeek dus twee keer uitpakt met een ongeziene monsterscore - waaronder dan ook één tegen ons in de slotmatch aan De Zeype - zou het er eventueel kunnen om spannen. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat er hier momenteel zo’n doemdenker rondloopt”, luidt de analyse van de rechtsachter.

“Nu, Bierbeek zal er zondag alles voor over hebben om als scherprechter in het titeldebat op te treden. Ook niet vergeten dat het in de heenronde in Kampenhout een 2-2 gelijkspel behaalde. Bovendien heeft het niets meer te winnen of te verliezen.”

“Allemaal gunstig om weer een open wedstrijd te krijgen waarin beide teams voor de aanval kiezen. Want dat was dit seizoen maar zelden het geval, met teams die tegen ons absoluut niet met de billen wilden bloot gaan. De amusementswaarde was er dan ook naar. Maar de titel nog extra glans geven met een goede prestatie op het veld, zou menige supporter, speler en tevens het hele clubbestuur erg gelukkig maken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten