Een Australische ex-topsporter en directeur van reclamebedrijf: dit is de man van Sophie Wilmès

 © Het Nieuwsblad

Sophie Wilmès stopt met onmiddellijke ingang als minister van Buitenlandse Zaken in de federale regering nu een agressieve hersenkanker is vastgesteld bij haar echtgenoot Christopher Stone. De twee trouwden in 2002 en hebben samen vier kinderen.

agy, gjs

Christopher Stone is een Australiër, afkomstig van Tasmanië, die als algemeen directeur aan het hoofd staat van JC Decaux-Dewez Billboard. Dat is een bedrijf dat meer dan 15.000 reclamepanelen in ons huis verhuurt. Tot januari 2018 stond hij ook aan het hoofd van Australian Business in Europe (ABIE), een organisatie die zich inzet voor betere banden tussen Europa en Australië op het vlak van handel en diplomatie.

LEES OOK. “Mijn grootste respect voor haar keuze”: Wilmès zet stap opzij, De Croo heeft plan klaar om haar afwezigheid op te vangen

Hij was eind jaren zeventig en begin jaren 80 een professioneel atleet in Australië. Hij speelde toen Australian Football bij St. Kilda, een club uit Melbourne. Denk aan een soort Australische variant op rugby die je op een ovalen veld speelt. Hij kon ook best wel een aardig potje cricket spelen. Na zijn carrière kwam hij door zijn werk in Europa terecht.

Vier kinderen

In 2002 stapte hij in het huwelijksbootje met Sophie Wilmès. Ze wonen in Sint-Genesius-Rode en hebben vier kinderen: Jonathan, Victoria, Charlotte en Elizabeth. In een interview met Paris Match in augustus 2020 vertelde gewezen minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Wilmès dat zij voor ze minister werd alles in huis deed, en dat daarna omsloeg. “Ik hield de bordjes draaiende voor ik minister werd, regelde het huishouden en herstelde de kranen. Maar toen ik minister geworden ben, nam mijn man het voortouw. Hij is een geweldige man, we hebben elkaar altijd enorm gesteund.”

Elkaar steunen, dat is wat Wilmès en Stone de komende periode ook zullen moeten doen nu bij hem een agressieve vorm van hersenkanker vastgesteld is. De MR-politica neemt daarom meteen ontslag als minister van Buitenlandse Zaken.

bekijk ook

Sophie Wilmès (MR) stopt tijdelijk als minister door zware ziekte van echtgenoot: “Het leven neemt soms pijnlijke wendingen”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten