Voetbal 3de Provinciale C Sparta Bevere - Sparta Wortegem

Sparta Bevere heeft een licht psychologisch voordeel in absoluut titelduel

Zondag wordt op het veld van Sparta Bevere de absolute topper tegen Sparta Wortegem gespeeld. Wie wint neemt een optie op de titel, maar mag nog geen victorie kraaien. Op de slotdag kunnen Zottegem B en Zingem nog roet in het eten gooien.

“Op basis van de meest recente ontwikkelingen hebben wij een licht psychologisch voordeel. Wij wonnen moeizaam van Sint-Goriks en Wortegem verloor met duidelijke cijfers. Laat dat sporen na? Dat zou best kunnen. Dat wij thuis spelen, is zeker een voordeel. Bij hen werd het 0-0 op een na de zware regenval onbespeelbaar veld. De omstandigheden zullen bij ons beter zijn. Wij moeten winnen, willen we de kans op de titel gaaf houden. Wortegem heeft een veel beter doelpuntensaldo. Met een gelijkspel schieten we niets op”, zegt T1 Krist Furniere.

Oplapwerk

Sparta Wortegem had deze week mentaal oplapwerk na de tik die Elene-Grotenberge B uitdeelde. “De wedstrijdomstandigheden zaten tegen”, zegt T1 Alain Verhoie. “We slikten een ongelukkig tegendoelpunt. Nadat het snel 2-0 werd, namen we risico’s. Speculeren op een gelijkspel heeft in Bevere geen enkele zin. Veel zal afhangen van de vorm van de dag. Het was een heel lang seizoen. Bij mijn spelers peper ik het er in dat je niet ieder seizoen de kans krijgt om kampioen te spelen. Mij lukte het nog niet als trainer. Met WIK Eine dwong ik in Ardennen wel de promotie af naar eerste provinciale. Kampioen spelen wil iedereen in Wortegem heel graag.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten