Voetbal 1ste nationale 

Boris Kudimbana (Winkel Sport): “We hoeven geen enkele ploeg te vrezen, ook Knokke niet”

Boris Kudimbana zit na een moeizame start inmiddels aan vijf treffers. 

Boris Kudimbana zit na een moeizame start inmiddels aan vijf treffers. © Bart Vandenbroucke

Winkel Sport weet niet meer wat verliezen is, want de rood-zwarten zijn al tien wedstrijden ongeslagen. Als Winkel zaterdag op Knokke die reeks voortzet, kan het zelfs nog de vierde plaats ambiëren. “Dat zou een geweldige stunt zijn”, lacht Boris Kudimbana.

Fons Vandewynckele

Boris Kudimbana, de jongere broer van doelman Nicaise, kwam dit seizoen over van Olympic Charleroi. Na zijn eerste wedstrijden had niemand een wow-gevoel, maar intussen heeft hij duidelijk progressie gemaakt en valt hij steeds meer in de smaak van trainer Jeffry Verhoeven en de fans.

“Van Charleroi naar Winkel, het vergde toch wel een aanpassing”, vertelt de spits. “Na een goede babbel met de trainer wist ik perfect wat hij van mij verlangde. Tijdens de wedstrijden ben ik nu meer aanwezig en ik ben ook meer beginnen te scoren. Op La Louvière mocht ik mijn vijfde treffer vieren. Daarmee breek ik geen records, want ik besef best dat ik nog meer beslissend moet zijn in de zone van de waarheid. Tenslotte word je als spits afgerekend op het aantal doelpunten dat je scoort. Het gaat echter de goede kant op. Aan inzet zal het me alleszins niet ontbreken. Geen enkele inspanning is me te veel om te slagen bij Winkel. Volgend seizoen, wanneer ik de hele voorbereiding kan meemaken, moet ik zelfs nog beter kunnen.”

Boris Kudimbana heeft al bijgetekend voor volgend seizoen. “Ik heb geen ogenblik getwijfeld. Bij het warme Winkel heb ik het goed naar mijn zin. Ik kom samen met mijn broer Nicaise, die overigens aan een uitstekend seizoen bezig is, naar de training”, zegt de spits. “We beseffen dat we zaterdag met de verplaatsing naar Knokke voor een zware opdracht staan. De kustploeg is immers ook goed bezig, maar zoals wij momenteel aan het spelen zijn, hoeven we geen enkele ploeg te vrezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten