voetbal 3de Provinciale A SK Wachtebeke - Sparta Ursel

Subtoppers Wachtebeke en Ursel kruisen de degens

Na het onverwachte verlies voor eigen volk tegen Kaprijke-Bentille krijgt SK Wachtebeke zondag met Sparta Ursel een kandidaat voor de eindronde op bezoek. Als zij zelf de eindronde nog willen halen is puntenverlies geen optie.

“Het wordt een heel moeilijke, maar geen onbelangrijke namiddag. Zoveel is zeker”, stelt Wachtebeekse T2 Lieven Van Damme. “De wedstrijd tegen Kaprijke-Bentille heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Hannes Van Hulle pakte rood. Of hij inzetbaar zal zijn, is nog de vraag. Titziano Van Laere, Mattis Even en Tanguy Delcour zijn geschorst. Het zal afwachten zijn met welke elf wij aan de aftrap zullen verschijnen. Maar wie het ook zijn, wij zijn het aan onszelf verplicht er voluit voor te gaan. Wij zien dan wel waar wij stranden. Wij willen niet het gevoel overhouden dat wij een eindeseizoenswedstrijd speelden. Wij moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen.”

Ursel geslaagd in zijn opzet

Sparta Ursel verzekerde zich vorig weekend via een 0-6-zege bij VC Boekhoute van een plaats in de eindronde. “We slaagden in ons opzet”, zegt coach Mark Minnaert (Sparta Ursel). “We kenden om allerlei redenen een matig tweede periodekampioenschap waarin we slechts 14 punten op 27 punten behaalden. We lieten de moed niet zakken en pakten met een sterke eindspurt uit. We voeren de strijd om de derde periodetitel met 20 op 24 punten aan. Nu mogen we niet verslappen. We willen ook in onze resterende matchen (zondag thuis tegen SK Wachtebeke en op 1 mei bij SK Lochristi B) goed presteren.” (vhe/jp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten