Voetbal 3de provinciale A VK Knesselare - Sint-Kruis-Winkel

Sint-Kruis-Winkel mikt op titel, Knesselare op eindronde

VK Knesselare staat op de vijfde plaats en heeft virtueel een eindrondeticket in handen.

De ploeg van voorzitter Jean-Pierre Buyle greep vorige zondag naast de tweede periodetitel en telt in de rangschikking één punt meer dan SK Wachtebeke en twee punten meer dan FAC Waarschoot en VK Watervliet. “We verloren de strijd om de periodetitel aan KVV Laarne-Kalken dat over de beste papieren beschikte”, zegt coach Frank De Clerck (VK Knesselare). “We moeten tweemaal winnen om naar de eindronde te gaan. Dit wordt met de thuismatch van zondag tegen FC Sint-Kruis-Winkel in het verschiet geen sinecure.”

Sint-Kruis-Winkel blijft knokken

Met nog drie duels op het programma, slinken de kansen voor Sint-Kruis-Winkel om fiere leider Laarne-Kalken nog van hun troon te stoten.

Toch wil SKW-aanvoerder de strijd zeker nog niet staken. Op bezoek bij Knesselare mag Sint-Kruis-Winkel dan ook geen steekje laten vallen. “We zijn realistisch, maar zolang het mathematisch nog niet voorbij is, moet je er in durven geloven. Laarne-Kalken ontmoet dit weekend Zaffelare en ik vermoed dat ze dan ook geen punten laten liggen. Wij blijven knokken en willen op die manier ook de competitie in schoonheid afsluiten en meteen ook de eindronde degelijk voorbereiden. Daar ligt stiekem nu toch al onze focus, zonder de punten nodeloos te laten liggen natuurlijk. Anderzijds moeten we ook opletten dat we niet al te veel schorsingen meer oplopen, dat zou pijnlijk zijn met het oog op de eindronde waar we onze huid duur zullen verkopen!” (jp/ssg)

Aangeboden door onze partners