De Lijn waarschuwt voor hinder door nationale vakbondsactie op vrijdag: “Zes op tien ritten”

Themabeeld ©  Jan Van der Perre

De Lijn waarschuwt voor hinder op vrijdag 22 april door de nationale vakbondsactie. Volgens de openbaarvervoersmaatschappij zullen vrijdag in Vlaanderen zes op de tien ritten rijden. Op provinciaal vlak zijn er wel enkele verschillen.

jvhBron: BELGA

Zo verwacht De Lijn het meeste hinder in Oost-Vlaanderen en Antwerpen, waar in beide provincies slechts 55 procent van de ritten zullen rijden. Hierna volgt Vlaams-Brabant met 60 procent van het vervoer dat wel rijdt. In West-Vlaanderen gaat het om 65 procent en in Limburg tenslotte zullen zeven op de tien voertuigen rijden.

De drie vakbonden ABVV, ACV en ACLVB protesteren vrijdag in Brussel voor de herziening van de loonnormwet van 1996. Naast de actie in Brussel wordt er die dag ook gemobiliseerd om 11.55 uur op het Gentse Kramersplein en om 9.30 uur op het Operaplein in Antwerpen.

De meeste hinder zal zich vooral voordoen in en rond de steden Gent en Antwerpen. Ook de impact op de Kusttram zal groot zijn, ongeveer 35 procent van alle ritten rijdt. “De Lijn betreurt ten zeerste de hinder en het ongemak die deze vakbondsactie met zich meebrengt voor de reizigers”, klinkt het.

Reizigers kunnen nu al controleren of de bus of tram vrijdag rijdt op de site delijn.be/alternatievedienstverlening. Hinder ten gevolge van de actie zal niet zichtbaar zijn in de routeplanner en op de haltepagina’s.

Aangeboden door onze partners