volleybal Vrouwen Liga VDK Gent - Genk

Stijn Morand: “Proberen om het thuisvoordeel te benutten”

Stijn Morand.

Stijn Morand.© NDM

Een week nadat in Genk met het kleinste verschil werd verloren in een spannende vijfsetter krijgt VDK Bank Gent Damesvolley zondag om 16 uur de kans om de bakens te verzetten.

“Nu volgen hopelijk nog twee wedstrijden in eigen Edugo Arena”, begint trainer-coach Stijn Morand. “Door de ongeslagen status na de reguliere competitie hebben wij het voordeel dat wij nu nog eventueel twee thuismatchen mogen spelen. Daarvoor moet er echter nu zondag wel gewonnen worden. Gemakkelijk zal het niet zijn. Veel verschil zit er niet tussen beide ploegen. Zoals ik al zei in aanloop naar de beslissende wedstrijden is Jaraco LVL Genk de ploeg in vorm. Anders win je geen twee keer tegen Asterix Avo Beveren en van VC Oudegem. Het wordt wellicht een dubbeltje op zijn kant. Op uitzondering van de kill-blocks moesten wij zondag niet onderdoen voor hen. Wij haalden het gewenste niveau, als wij dit nu kunnen evenaren zou het thuisvoordeel wel een bepalende factor kunnen zijn. Dit is echter geen zekerheid. “

“Het zal er in eerste instantie op aankomen de foutenlast zo veel mogelijk te beperken. Geheimen hebben wij niet meer voor elkaar. De opslagdruk zal voldoende hoog moeten zijn en ook de blok-verdediging zal op niveau moeten zijn. Er is intensief gewerkt op training. Iedereen is er klaar voor. Het is aan ons om de kers op de taart te zetten na een schitterend seizoen. Daar moeten wij blijven in geloven. Aan verbale steun zal het zeker niet ontbreken.”  (vhe)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent