Wielrenner Thibaut Pinot verdringt de tranen nadat koersdroom in extremis uit elkaar spat: “Ik word er woest van”

Thibaut Pinot was donderdag de tranen nabij. De Fransman van FDJ werd op amper één kilometer van de streep gegrepen in de Tour of the Alps.

Vincent Van Genechten

Op zijn vierde dag trok de Tour of the Alps van Duitstalig Italië naar Oostenrijk, waar de voorbereidingskoers op de Ronde van Italië vrijdag eindigt. De etappe van donderdag over 142 kilometer finishte in Kals Am Grossglockner, aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk. Daar lag de aankomststreep getrokken op goed 1300 meter hoogte.

De bekendste naam in een vlucht van vijftien renners was Thibaut Pinot, die op de slotklim naar voren schoot. Ondanks het hoge tempo in het peloton van Team DSM, de Ineos Grenadiers en het Bahrain-Victorious van leider Pello Bilbao leek Pinot aan de druk van de achtervolgers te weerstaan en zijn eerste overwinning in tweeëneenhalf jaar te gaan boeken. Maar in de slotkilometer ging de Colombiaan Miguel Angel Lopez vanuit het peloton op en over de Franse koploper.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik word er woest van”, zei een zwaar teleurgesteld Pinot na de finish terwijl hij even wegliep van de microfoon. “Ik word er woest van omdat een overwinning geweldig zou zijn voor mij, gezien wat ik de voorbije twee jaar heb moeten doorstaan. Met mijn normaal niveau had niemand mij nog bijgehaald, dus dat is enorm frustrerend. Ik hoop dat het leven me nog eens zou toelachen voor één keer, maar ik moet blijkbaar nog wat geduld hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pinot won voor het laatste een koers in de Tour van 2019, op de mythische Tourmalet. Later in de Ronde van Frankrijk moest hij opgeven en een jaar later viel hij zwaar, met rugproblemen tot gevolg. Sindsdien was de grote Franse hoop op de sukkel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten